GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ezen az oldalon a cégünknek feltett kérdések közül a leggyakrabban előfordulóakat gyűjtjük és tesszük közzé, hogy adott esetben az ügyfeleink mielőbb megkaphassák a választ. A kérdésre kattintva megjelenik a válasz.

Igen, az általunk forgalmazott GPS nyomkövető készülékek csak SIM kártyával működnek, mivel azon keresztül kommunikálnak (smsben, vagy az interneten, keresztül adatforgalommal).

Ezt több módon tudhatjuk meg:

  1. Sms -ben elküldi nekünk a készülék, ha felhívjuk az előre elmentett számok valamelyikéről (a készülék 2-3 csörgés után kinyomja a hívást). Ebben az smsben lesz egy web link amire kattintva az okos telefonon azonnal megnyílik a Google térképében és mutatja a helyzetét.
  2. Több GPS nyomkövető termékhez biztosít a gyártó mobiltelefonos alkalmazást melyet a telefonunkra telepítve egy regisztráció után ingynesen használhatunk és ezekkel akár valós időben online nyomon követhetjük az eszközünket.
  3. Ha van szerver használat előfizetése nálunk, akkor az interneten keresztül fellép a szerverünkre, és a felhasználó nevével belép. Azonnal láthatja az élő adatokat, a megtett utat és minden egyéb adatot (sebesség, stb.). Ez a számítógépe, vagy az okos telefonja böngészőjén keresztül működik.

Ez változó. Attól függ, hogy milyen úton kommunikálunk a GPS készülékkel. Ha sms -ben, akkor csak az sms -ek költségével kell számolnunk (ez a Vodafone Tuti SIM esetén 19 Ft/db). Ha interneten keresztül, akkor a internet havi előfizetési díjából (ami kb. 4-500 Ft/hó) és a profi szerverünk előfizetési díjából (ami 800-2800 Ft/hó) áll majd a költségünk.

Ez változó. A gépjárművekbe építhető nyomkövetők többségének, ha csak az alapszolgáltatást szeretnénk használni (sms -ben vagy interneten nyomon követni), nem kell más, csak a gépjármű akkujáról megtáplálni.

Ha ezeknek a gépjármű nyomkövetőknek minden adott funkcióját ki szeretnénk használni (pl. távolról az üzemanyag szivattyú táp megszakítása, stb.), ahhoz már kellhet egy autóvillamossági szerelő, főleg az újabb CAN-BUS rendszereknél!

Az általánosságban elmondható, hogy minden készüléket sms parancsokkal kell felprogramozni a csomaghoz mellékelt útmutató alapján. Ezzel tudjuk biztosítani, hogy például, csak a beállított telefonszámok hívására küldje vissza sms -ben az aktuális helyzetét, stb.

A személy és kisállat, valamint kerékpár nyomkövetők beépített akkuval rendelkeznek, így azokat fel kell tölteni és az előbb említett módon sms -ben felprogramozni és használatra készen is vannak.

Ezt nem tudjuk garantálni. Ugyanis ha nem megfelelő helyre teszi a gépjárműben (látható helyre) és a tolvaj megtalálja, akkor ki is iktathatja. Valamint már kaphatóak a kereskedelmi forgalomban GPS jel zavaró/blokkoló készülékek, amelyekkel semlegesíteni tudják ezt a fajta védelmet a gépjárműben. Azonban ebben az esetben ne feledjük, hogy ott a sim kártya a készülékben és a rendőrség az alapján is ki tudja kérni a szolgáltatótól a cellainformációk alapján a gépjárművünk mozgásának útvonalát, valamint aktuális helyzetét.

Mindenesetre szerintünk egy ilyen készülék egy nagyon jó esély arra, hogy értékeinket biztonságba tudjuk, mivel 15-30.000 Ft-ot megér egy olyan autó, motor, személy, kisállat, kerékpár védelme, amelyet megszerettünk, vagy keményen megdolgoztunk érte!

Amennyiben az óra nem kapcsolódik az applikációhoz aza offline állapotban van abban az esetben az internet kapcsolattal lehet a gond és szükség lehet az APN beállítására.
Ezt megelőzően érdemes ellenőrizni mindent az eszközbe helyezett SIM kártyával kapcsolatban.

Első lépésként próbáljuk meg felhívni az órát (fontos hogy legyen GSM vonal hiszen ez feltétele annak hogy létrejöjjön a kapcsolat az applikációval. Amennyiben lehet hívni az órát és van vonal második lépésként érdemes lehet megbizonyosodni arról hogy valóban van a SIM kártyán internet. Ha ez utóbbiban nem biztos akkor érdemes áttenni a SIM kártyát egy mobiltelefonba és letesztelni hogy van e internet.

Ha van vonal és biztosan van internet akkor helyezze a SIM kártyát a készülékbe a használati utasításban leírtak szerint és végezze el az APN beállítást:
Ehhez SMS-ben kell kódot küldeni az órának. A kódokat pontosan úgy kell elküldeni az órában lévő SIM kártya telefonszámára ahogy leírtuk. Az óra válaszüzenetet fog küldeni.

A kódok szolgáltatónként:

 

TELEKOM INTERNET BEÁLLÍTÁSOK:

Kód:
pw,123456,apn,internet.telekom,,,21630#

VODAFONE INTERNET BEÁLLÍTÁSOK:
A Vodafone 3 internet beállítást használ

Kód 1:
pw,123456,apn,internet.vodafone.net,,,21670#

Ha az óra újraindítás után nem csatlakozik az internethez, akkor használja a következő:

Kód 2:
pw,123456,apn,standardnet.vodafone.net,,,21670#

Ha az óra újraindítás után nem csatlakozik az internethez, akkor használja a következő:

Kód 3:
pw,123456,apn,vitamax.internet.vodafone.net,,,21670#

TELENOR INTERNET BEÁLLÍTÁSOK:
A Telenor2  internet beállítást használ:

Kód 1:
pw,123456,apn,online,,,21601#

Ha az óra újraindítás után nem csatlakozik az internethez, akkor használja a következő:

Kód 2:
pw,123456,apn,net,,,21601#