GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ezen az oldalon a cégünknek feltett kérdések közül a leggyakrabban előfordulóakat gyűjtjük és tesszük közzé, hogy adott esetben az ügyfeleink mielőbb megkaphassák a választ. A kérdésre kattintva megjelenik a válasz.

Igen, az általunk forgalmazott GPS nyomkövető készülékek csak SIM kártyával működnek, mivel azon keresztül kommunikálnak (smsben, vagy az interneten, keresztül adatforgalommal).

Ezt több módon tudhatjuk meg:

  1. Sms -ben elküldi nekünk a készülék, ha felhívjuk az előre elmentett számok valamelyikéről (a készülék 2-3 csörgés után kinyomja a hívást). Ebben az smsben lesz egy web link amire kattintva az okos telefonon azonnal megnyílik a Google térképében és mutatja a helyzetét.
  2. Több GPS nyomkövető termékhez biztosít a gyártó mobiltelefonos alkalmazást melyet a telefonunkra telepítve egy regisztráció után ingynesen használhatunk és ezekkel akár valós időben online nyomon követhetjük az eszközünket.
  3. Ha van szerver használat előfizetése nálunk, akkor az interneten keresztül fellép a szerverünkre, és a felhasználó nevével belép. Azonnal láthatja az élő adatokat, a megtett utat és minden egyéb adatot (sebesség, stb.). Ez a számítógépe, vagy az okos telefonja böngészőjén keresztül működik.

Ez változó. Attól függ, hogy milyen úton kommunikálunk a GPS készülékkel. Ha sms -ben, akkor csak az sms -ek költségével kell számolnunk (ez a Vodafone Tuti SIM esetén 19 Ft/db). Ha interneten keresztül, akkor a internet havi előfizetési díjából (ami kb. 4-500 Ft/hó) és a profi szerverünk előfizetési díjából (ami 800-2800 Ft/hó) áll majd a költségünk.

Ez változó. A gépjárművekbe építhető nyomkövetők többségének, ha csak az alapszolgáltatást szeretnénk használni (sms -ben vagy interneten nyomon követni), nem kell más, csak a gépjármű akkujáról megtáplálni.

Ha ezeknek a gépjármű nyomkövetőknek minden adott funkcióját ki szeretnénk használni (pl. távolról az üzemanyag szivattyú táp megszakítása, stb.), ahhoz már kellhet egy autóvillamossági szerelő, főleg az újabb CAN-BUS rendszereknél!

Az általánosságban elmondható, hogy minden készüléket sms parancsokkal kell felprogramozni a csomaghoz mellékelt útmutató alapján. Ezzel tudjuk biztosítani, hogy például, csak a beállított telefonszámok hívására küldje vissza sms -ben az aktuális helyzetét, stb.

A személy és kisállat, valamint kerékpár nyomkövetők beépített akkuval rendelkeznek, így azokat fel kell tölteni és az előbb említett módon sms -ben felprogramozni és használatra készen is vannak.

Ezt nem tudjuk garantálni. Ugyanis ha nem megfelelő helyre teszi a gépjárműben (látható helyre) és a tolvaj megtalálja, akkor ki is iktathatja. Valamint már kaphatóak a kereskedelmi forgalomban GPS jel zavaró/blokkoló készülékek, amelyekkel semlegesíteni tudják ezt a fajta védelmet a gépjárműben. Azonban ebben az esetben ne feledjük, hogy ott a sim kártya a készülékben és a rendőrség az alapján is ki tudja kérni a szolgáltatótól a cellainformációk alapján a gépjárművünk mozgásának útvonalát, valamint aktuális helyzetét.

Mindenesetre szerintünk egy ilyen készülék egy nagyon jó esély arra, hogy értékeinket biztonságba tudjuk, mivel 15-30.000 Ft-ot megér egy olyan autó, motor, személy, kisállat, kerékpár védelme, amelyet megszerettünk, vagy keményen megdolgoztunk érte!